Cămașa albă a evadat din corporație

Când a lipsit vreodată eterna cămașă albă din garderoba unei femei? Nici nu avea cum. Din o mie de motive. A fost chiar o perioadă (neagră) în care o cămașa albă și o fustă până la genunchi erau imperative pentru o ținută de mers la serviciu (cu anumite excepții, bineînțeles) . Totuși, e clar că au apus zilele uniformei de genul. Ar putea suna ca niște vești proaste pentru fanele acestei piese vestimentare, însă surprise! nu sunt, dimpotrivă! Dacă știm deja că industria se mișcă cu viteză luminii, atunci știm că automat și cămașa odată cu ea (oricât de amuzant ar suna asta).

Cămașa albă există acum în diferite variante, atât de multe încât la un moment dat începi să te simți prost când ajungi la un număr de trei. Totuși, ai o explicație, știu: nu sunt la fel. E adevarat. Diferă atât de mult din punct de vedere al croiului, cât și al materialului încât este foarte tricky, dacă nu chiar provocator procesul de a alege exact modelul potrivit pentru o anumită ocazie. E vorba de fiecare eveniment în parte, de siluetă, de cromatica ținutei, de Venus în retrograd, de horoscopul chinezesc, de arborele genealogic și așa mai departe (am să sper că ați detectat de unde începe ironia). Oricum, concluzia: muncă multă, e cert.

This slideshow requires JavaScript.

Iar industria modei nu ne face treaba mai ușoară. Sub semnătura celor mai creativi designeri se află acum modele nice AF ce păstrează estetica și principiile celor ce au creat-o vii și care ne arată cât de multe interpretări pot fi aduse unei astfel de piese. De la cea cambrată, până la cea cu linii masculine, clasice sau avangardiste sau cea cu volane, cămașa albă este cu siguranță una dintre favoritele sezonului. Unde mai pui că e o piesă basic, ușor de interpretat și reinterpretat din punct de vedere stilistic și care îți oferă mână liberă să te joci cu accesorizarea?

Foto: vogue.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s