Girls Only: Educație culturală prin artă

Antonia Marsh este o artistă ce și-a petrecut ultimii doi ani din viață fiind curator pentru proiecte aparținând mișcării artistice Girls Only, o platformă minunată ce oferă minților creative (atât femeilor, cât și bărbaților, contrar așteptărilor ridicate de titlu) posibilitatea de a se exprima liber.

Illustration by Vidha Saumya, courtesy Antonia Marsh

Ilustrație de Vidha Saumya, courtesy Antonia Marsh

Artista a introdus deja proiectul în hub-uri culturale precum Londra, Copenhaga și New York, însă ultimul proiect aduce în atenția noastră o țară cu o cultură bogată, complet diferită de veșnicele obișnuințe occidentale, o țară dominată de bărbați: India. Astfel, expoziția a fost lansată pe 15 Aprilie în Mumbai și cuprinde o serie de interpretări diferite, de la fotografii și picturi, la texte și performance-uri.

Scopul întregului proiect este să ridice niște întrebări, să ofere niște răspunsuri și să planteze niște gânduri prin intermediul frumosului, într-o cultură unde cazuri de violență în public sau fenomene precum împărțirea pe sexe în transportul public sunt des întâlnite și uneori chiar acceptate.

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s