Revoluția Nike Design Week: Pantofi cu talpă din Bigudiuri

 

Design Week 2016 din Milano s-a terminat ieri și a fost foarte mișto, de la întreaga atmosferă de pe străzile mari ale orașului și până la cele mai mici expoziții.

Eu am început săptămâna cu un eveniment din cadrul Nike Design Talks, unde s-a vorbit despre susteinabilitate, tehnologie, performanță și cam tot ce reprezintă aria de interes a celor de la Nike. În fine, n-am să întru în detalii, însă o să vorbesc aici despre expoziția în sine, intitulată Naturs mișcării (The Nature of Motion), o expoziție care mi-a mers la inimă din foarte multe motive și puncte de vedere. În cadrul acesteia au fost expuși 10 designeri contemporani (designeri de mobilier, architecti etc.) care au contribuit la toată experiența, destul de trippy din punctul meu de vedere, experimentând diverse materiale și tehnici pentru a explora potențialul designului pantofilor sport în viitor.

https://vimeo.com/161942841

Odată ce am pășit pragul Nike, a început distracția: toți pereții ce despărțeau diferitele exponate erau construiți din cutii de pantofi (de ce nu?!). Mai mult, fiecare “cameră” avea ceva special: fie o plasmă uriașa unde erau proiectate jocuri de lumini acompaniate de muzică, fie o întreagă junglă artificială amenajată migălos. În orice caz, din una în alta, s-a ajuns și la o hală cu adidași cu talpă din bigudiuri, un model hibrid adidas-arici, pantofi din porțelan și alte modele originale. Totul a fost foarte random, dar în același timp poziționat strategic. Încă o data: well done, Nike!
Uite ce a ieșit:

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s