Și mie și lui Ernesto ne place ce-i frumos

Moda si arta au fost intotdeauna angajate într-un veritabil vals de interacțiune. Măiestria Couture este adesea atât de unică, încat ar fi cu adevarat pacat să i se nege statutul de artă, precum există și atătea articole de îmbracaminte care atârnă acum în muzee, nu?

ernesto2

Artistul spaniol Ernesto Artillo din Madrid, folosește aceste doua lumi pentru a forma un catalizator pentru niste colaje spectaculoase. Folosind un panteon de surse de inspirație, care include de la elemente ale perioadei renascentiste pana la arta modernă, dans flamenco, anatomie si suprarealism, imaginile Artillo sunt o celebrare a detaliilor colecțiilor de moda si o repoziționare in timp a acestor idoli moderni – gasim muze pe fundaluri religioase si suprarealiste si in general, pete de culori si asocieri foarte simpatice de flori, fețe si baieti. Glumesc. Dar fetele sunt sculptate în stânci, iar reverele un blazer încadreaza perfect ondulațiile senine ale unui lac.

ernesto1

Ce apreciez eu aici? Imi place tehnica lui si faptul ca totul e foarte personal si faptul ca pentru el, colajul înseamnă a te detasa de tendința de a păstra totul în ordine. Îmi place ideea și îmi place și din punct de vedere estetic

ernesto3

Lucrările sale amintesc de personaje precum Cleopatra, Matisse sau Picasso, dar abunda in acelasi timp de cultura spaniolă, folclor si religie. O adevărată călătorie vizuală.

ernesto5

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s