Intro: Los Angeles, unde-ți sunt locuitorii?

Ok, se întâmplă acest pseudo-jurnal de călătorie, un fel de inițiativă fără precedent (și, gândesc, fără antecedent) din simpla mea dorință de a-mi înșira doleanțele (și admirația?!) față de America în public.

20662445_10212041181359384_673840955_o

America – acest substantiv propriu cu o “rezonanță” masivă și o prestanță ce implică o idolatrizare perpetuă și imperativă în multe culturi, a fost o oarecare revelație familiară, dacă îi pot spune așa. Cumva, totul este nou, copleșitor, dar în același timp parcă recunoști împrejurimile, cartierele, tipurile de comportament (mulțumită, desigur, mediei).

Dar să încep cu începutul. Am ajuns în Los Angeles printr-o circumstanță tare favorabilă și anume prin bunăvoința mătușii mele de a-mi lăsa pe mâini casa ei, timp în care ea se află în Europa, restul detaliilor nefiind relevante în acest demers. Am fost întâmpinată de către vecinul de vis-a-vis cu o porție de lasagna caldă, de bun venit. Un gest neașteptat, dacă nu ai fi urmărit cu sfințenie Desperate Housewives, așa cum am făcut-o eu.

Mai mult, distanțele sunt enorme, iar lipsa unui automobil personal reprezintă un handicap major, astfel că mersul pe jos este tabu (probabil și din cauza temperaturilor ridicate).

20641461_10212041181399385_1824649435_o
Eu, mergând pe jos, singură fiind.

Ce îmi place mult este acest cult al dinerelor cu aspect vechi și cu canapele roșii din piele lăcuită. Îmi place că văd mașini scoase din filme cu John Travolta și îmi mai place faptul că există Garage Sale-uri veritabile. În plus, lumea își scoate în fața casei obiecte de care se pot lipsi, pentru a fi luate de cei care au cu adevărat nevoie, lucru care iar mi se pare admirabil.

Iubesc faptul că au semne vintage și mă disperă faptul că există prea multe opțiuni în supermarketuri.

Dar mă opresc aici. Ar fi totuși impropriu spus să zic că îmi permit să continui să-mi dau cu părerea despre Los Angeles, în condițiile în care la câteva zile după ce am ajuns aici am plecat în Malibu, Vegas, Grand Canyon și alte orășele extra-simpatice de care o să povestesc într-o altă postare.

Cât despre mine… eu voi leșina în continuare liniștită de cald.. Iar persoanele care se așteaptă să mă întorc bronzată și skinny vor suferi o decepție severă, pentru că burgeri In N Out și pentru CĂ CAniculă. Dar stau liniștită, probabil nimeni nu se aștepta la asta în orice caz.

20629332_10212041255921248_1459550731_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s