Garden Party & Catwalk Florals

În așteptarea colecției H&M x Erdem, mă simt nevoită să fac noi confesiuni: nu am fost niciodată atrasă sau fascinată în vreun fel anume de către imprimeul floral. Întotdeauna l-am considerat “prea feminin” pentru gusturile mele, ba chiar etern desuet, indiferent de sezon.

Până recent, când m-am văzut pusă în fața neplăcerii de a recunoaște că și imprimeul floral are și el farmecul său straniu.

Desigur, mă păstrez în continuare sceptică înaintea multor modele și pot să spun fără menajamente că prefer întotdeauna un imprimeu de canapea veche în favoarea unui imprimeu revoluționar, avangardist. Dragă brocart, te voi iubi veșnic.

În fine… ca să se înțeleagă mai bine la ce mă refer, am făcut un colaj cu 4 lookuri care m-au făcut să-mi trădez perspectiva inițială (Rodarte, Miu Miu, Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood și Erdem – în ordinea în care apar) și pe care le-aș purta oricând.

collage1

Iar eu… în sfârșit reușesc să simt toamna cu adevărat. După o amorțeală recurentă și cumplită de câteva zile, o vizită la Cărturești și câteva zile petrecute în Düsseldorf, în răstimpul dintre întâmplări am reușit să fac o vizită la Florăria Iris de pe Moșilor, acolo unde am făcut și câteva poze.

 

fedcba

Pe lânga asta mi-am amintit de măiastrul Klimt, care pare-se că și-a croit drumul către mainstream cu o viteză amețitoare. Toată lumea îl cunoaște, toată lumea îl are, în diferite forme, prezent pe wall-ul canalelor de social media. Câți îl înțeleg.. nu mă privește. Ca restul, îl postez și eu, cu lucrarea The Dancer pentru că mi se pare din poveste.

the dancer by gustave klimt

Foto credits: Adriana Popescu, vogue.co.uk, Google Images

Edit&Colaj: subsemnata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s